Felfedezni önmagunkat időigényes kihívás. De semmi sincs olyannyira gazdagító, mint azt érezni, hogy helyünkön vagyunk az életben, hogy segítő emberek vesznek körül, és olyasmivel foglalkozhatunk, amit belső meggyőződésünk diktál. Mindez már önmagában is öngyógyító erő.

– Susanna Ehdin

A Margit Kórház elfekvő osztályán vagyunk. Drága Dima bácsi kezét masszírozgatom. Szemei által már alig érzékel, szavaimnak is inkább csak a hangsúlyát, mint az értelmét fogja, ám érintésem legmélyebb üzeneteimet, tiszta szándékomat közvetíti számára. Arca felragyog. És akkor ott kapom meg az ÁLDÁST a rámzúduló energiahullám formájában, a legerősebb megkérdőjelezhetetlen üzenetként: én ezt tudom ADNI, nekem ezt kell ADNOM. Nincs több kérdés. A föld és az ég végre összeért. Köszönöm.


Azt tehát már tudtam, hogy szeretetet szeretnék adni, megérintve gyógyuláshoz segíteni testet és lelket. Hogy ezzel majd önmagamat is gyógyítom, még csak nem is sejtettem. 


Így kezdődött, majd folytatódott az útkereséssel, mely közben rátaláltam a Lomilomira és tanítómra Witold Stanislaw Kucharczykra, aki a Lomilomit Kahu Abraham Kawai’i tanításai alapján Susan Pa’iniu Floydtól tanulta és tanítványa lehetett Auntie Maile Napoleonnak és Maka’ala Yatesnek is. A lomilomi masszázzsal figyelmet, törődést és szeretetet ADHATOK, mélysége ámulatba ejtett és kiapadhatatlan tudásvágyam, lelkesedésem táplálója, ébren tartója is egyben.


Ezen az úton olyan felfedezéseket teszek, olyan találkozásokat élek meg, amelyek egy egészen új, korábban még elképzelések szintjén sem megjelenő, bátor és szabad magammal való kapcsolódásban tart. Ahogy egyre inkább teret engedek intuícióimnak, úgy ismereteim, tapasztalataim és vágyaim végre összhangba kerülnek. Így fogadom a Craniosacralis Biodinamika világába való bebocsátás adományát, és a 47 évesen elkezdett zongoratanulást, amely a vágy örömteli megélése mellett módot ad néhány gyermekkoromban rögzült korlátozó hiedelem átdolgozására is. 


Hiszem, hogy a szembenézés önmagunkkal elkerülhetetlen, ha a JELENBEN végre ÉLNI akarunk.


A „HOʻOMAIKAʻI” hawaii kifejezés azt jelenti:
ÁLDÁS, DICSÉRET, TISZTELET.

Úgy érzem megtaláltam benne magamat és a hivatásom esszenciáját.


Számomra fontos témák:

Önszeretet / Önazonosság / Nőiség / Nőiesség / Anyaság / Asszonytársi minőség / Társkapcsolatok / Önbizalom / Férfiasság / Férfi minőség / Gyógyító energiák / Öngyógyítás / Egészség / Gondolati és érzelmi korlátok / Depresszió / Meseterápia / Felnőttség / Anyaseb / Szülőség / Gyerekség / Belső gyermek / Vágyak / Szeretetnyelvek / Testmunkák / Intimitás / Szexualitás / Kapcsolódás / Mediáció / Önreflexió / Jelenlét / Pszichológia / Spiritualitás / Abúzus / Menopauza / Rituálék / Társadalmi folyamatok / Biodinamika / Belső szabadság


Kapcsolódó tanulmányaim:

Craniosacralis Biodinamika / Biodynamic touch I., II. – Nagy Eszter (Élet lélegzete) / 2021.

Bevezetés a Craniosacralis Terápiába – Jeges Tímea (Upledger Institute Hungary) / 2021.

Bepillantás az Ultrarövid Terápia világába – Dr. Buda László / 2020.  

Érzelmi arcmasszázs – Witold Stanislaw Kucharczyk (Witold Kucharczyk Oktató Központ) / 2019. 

IKE KINO – Lomilomi és a Ho'oponopono rituálék fúziója – Witold Stanislaw Kucharczyk (Witold Kucharczyk Oktató Központ) / 2019. 

Hula táncok – Natkai Ágnes

Integrált Lomilomi® képzések: Wellness Lomilomi, Lomilomi Nui, Integrált Lomilomi®  – Witold Stanislaw Kucharczyk (Witold Kucharczyk Oktató Központ) / 2018. 

Irodai székmasszőr és menedzsermasszőr képzés – Pelle Tímea (Bessimeon Központ) / 2018. 

Svédmasszőr képzés – Stocker Ádám (Masszázs Oktatási Központ) / 2018. 

Agykontroll tanfolyam – Dr. Domján László (Agykontroll) / 1994. 


Önfejlesztés:

Bevezetés a perui sámánisztikus gyógyításba (Spirituális asszonytárs) – Noll Nandu (Holdudvar Bábaház) / 2020–2021. 

Szabad személyiség fejlesztése (egyéni foglalkozások) – Novák Mária / 2011–2021. 

Szülőcsoport (csoportos terápia) – Kardos Edina (Kapcsolat lovasterápia és Tréning Központ) / 2010–2011. 

Prezentációs technika tréning – Szombati Orsolya (Sales Akadémia) / 2015. 

Szövegírás tréning – (MAMASZ Akadémia) / 2012.

Enneagram tréning – Szombati Orsolya (Sales Akadémia) / 2012. 


Korábbi tanulmányaim:

Művelődésszervező, Public Relations menedzser (Berzsenyi Dániel Főiskola) / 1999–2002.

Reklám- és marketing menedzser (KIT) / 1995–1996.